+36 20 993 81 64

Tiszavalk kikötője a Szivárvány Kikötő

Háborítatlan báj és természet

A Szivárvány Kikötő – bátran kijelenthető – a Tisza-tó legszerencsésebb kikötője. Elég nagy ahhoz, hogy sok horgász pihentethesse itt a csónakját, ugyanakkor éppen elég pici és eldugott ahhoz, hogy a háborítatlan bája, természetközelisége megmaradhasson. 

Tisza-tavi madárrezervátum- szigorúan védett természeti értékünk

Káprázatos, lélekemelő és szavakkal leírhatatlan élmény.

Itt található többek között a nemzetközileg elismert vízimadár-élőhelyek közé sorolt csodálatos Tisza-tavi madárrezervátum. Védettsége miatt csakis csónakkal közelíthető meg.

Madár fajok széles tárháza él itt  vagy jár vissza a környékre. Például.:

üstökösgém, kanalasgém, kis kócsag, nagy kócsag, kormorán, szürke gém, kerecsensólyom, barna kánya, bakcsó.

A madárrezervátum a tiszavalki öbölben található. Aki tehát a Szivárvány Kikötőből hajóz ki, vagy csupán a kikötőben, a part mentén tesz egy hosszú sétát, biztos lehet benne, hogy rengeteg fajta madárral találkozik majd. Káprázatos, lélekemelő és szavakkal leírhatatlan élmény. 

Ehhez társul a buja, zöld növényzet, mely a csatornákon hajózva kellő árnyékot szolgáltat a rekkenő nyári hőségben. 

Ez még nem minden!

Tudod ezen felül mi teszi még a kikötőt igazán különleges desztinációvá? Figyeld csak!

Rengetegszer üti meg az ember fülét a „Ma kimegyek az Élőre horgászni!” felkiáltás. Ez pontosan azt jelenti, amit a Kedves Olvasó már sejthet.

Az élő Tisza, az a hatalmas folyó csupán 20-25 percnyi motorcsónak útra van a kikötőtől. Mindössze 25 perc az árnyékos Kilences Csatornán a milliónyi vízi madár társaságában, és már ott is vagyunk! Kint a Tisza-folyó hatalmas medrében élvezzük a folyó sodrását. 

Ha nem a Kilences öblítő csatornának indulunk, hanem az Apota felé, akkor pedig 20-25 percnyi motorcsónakozással Poroszlón ejtőzhetünk egyet. 

Ezért remek hely Tiszavalk!

Várunk Téged is!

A csodálatos Liliomos öböl

Igazán könnyen kitalálható, miről kapta a nevét ez az öböl. Igen, a milliónyi vízi liliomról és a számtalan héricsről.

Beevezel a Liliomosba a nyár közepén (csónakkal sem utolsó, de SUP-pal vagy kenuval még nagyobb az élmény), s ahogy nézed a tájat: a virágszőnyeget, a többszáz hattyút és vadkacsát, az az érzésed támad, hogy ha ugyanezt fotón látnád, már-már giccses lenne.

Nem hiszed el, hogy ez a látvány tényleg létezik, nem érted, hogy eddig miért nem jártál itt. 

Gyere, és éld át!

Miért hívják Tiszavalk Kikötőjét Szivárvány Kikötőnek?

Fogalmunk sincs. Emberemlékezet óta ez a neve. Mi 4 éve üzemeltetjük a kikötőt, és nem szerettük volna megváltoztatni. Talán azért, mert tudjuk, hogy az emberek a megszokások rabjai, és ők bizony így szokták meg. Vagy hagyománytiszteletből. Vagy mert egyszerűen nagy élmény a tó felett a szivárványban gyönyörködni. Úgy gondoljuk ez egy fantasztikus név, ami tükrözi ennek a gyönyörű tájnak a sokszínűségét!

Nézd mennyi lehetőség! Válogass kedvedre!

Túrázási lehetőségek

Vízitúra

Kirándulás

Kölcsönzés/bérlés

Csónak, kenu, kajak, sup kölcsönzés
Kerékpár kölcsönzés
Sólya- pálya

Szállás

Lakóautó, sátor

Horgászás